Vanilkové rohlíčky pro nejmlsnější jazýčky

Advent je období, kdy na nás ze všech stran útočí recepty na vánoční cukroví. Časopisy, noviny, internet, televize, všude jsou stovky nových receptů, které lákají k vyzkoušení. Pokud ale máte své osvědčené recepty, bez nichž se vaše rodina odmítá obejít, nemusíte zkoušet stále nové druhy. Zůstaňte u svých a pro radost si ještě upečte tyhle úžasné vanilkové rohlíčky z Kuchařky pro báječné tchyně, která je horkou (jako z trouby vytaženou) novinkou nakladatelství Smart Press.

Nebo pokud se vám ještě nepodařilo upéct rohlíčky, které by pro vás měly skoro až vysněnou chuť, rohlíčky paní Chvátalové jsou opravdu ty NEJ, věřte nám, chutnali jsme je.

 

A jak píše sama autorka: „Vyzkoušela jsem mnoho „atraktivnějšího“ cukroví, které dávno skončilo v zapomnění, ale vanilkové rohlíčky z maminčiny staré kuchařky trůní každoročně o Štědrém večeru na tácu s cukrovím a mizí jako sníh po velké oblevě.“

 

 

Postup

1. Vypracované těsto necháme v lednici asi 20 minut ztuhnout.

 

2. Pak uděláme dlouhý váleček, nakrájíme kousky a tvoříme malinké rohlíčky.

 

3. Pečeme na plechu, vyloženém pečicím papírem, nebo na čistém plechu na 180 stupňů asi 10 minut.

 

4. Ještě horké obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou nebo vanilkovým cukrem.

 

 

Recept a fotka z knihy Kuchařka pro báječné tchyně.

Foto: Alena Hrbková

Vydalo nakladatelství Smart Press.