Rybičky, rybičky, Vánoce jedou!

Recept na Sezamového kapra ze Sladkovodní kuchařky je báječným tipem pro ty z vás, kteří se každý rok těšíte na štědrovečeního kapra, ale zároveň si příliš nepotrpíte na tradice a rádi byste vyzkoušeli něco nového. Sezamový kapr je také výbornou variantou, v případě že chcete vy nebo někdo z vašich blízkých snížit přísun kalorií, které se na nás přes Vánoce valí ze všech stran.

Sezamový kapr

4 porce, 380 kcal, 1590 kJ,chol. 110 mg

 

Smícháme med, balzámový ocet, sójovou omáčku a zázvor. Směsí potřeme osolenou a opepřenou rybu a necháme nejméně hodinu odležet. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a rybí porce z obou stran zvolna osmažíme. Na talíři rybu posypeme sezamovými semínky.

 

Jako přílohu podáváme vařené brambory a zeleninovou oblohu.

 

 

Recept a foto z knihy Sladkovodní kuchařka

Foto: Alena Hrbková

Vydalo nakladatelství Smart Press