Ryba vinná

Ryby máme nejraději, když plavou nikoli ve vodě, ale ve víně. Tento recept sice není od vinaře, ale je od fundovaného rybáře, který toho ví o víně víc než dost.

Vinařův amur

Připravené rybí porce pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a necháme odležet.

 

Mezitím na másle do růžova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.

 

Přemístíme ji do pekáčku nebo zapékací mísy, přidáme pepř, nové koření, bobkový list, nakrájená spařená a oloupaná rajčata a odleželé rybí maso.

 

Posypeme sladkou paprikou a podlijeme vínem s trochou vody.

 

Za častého přelévání výpekem pečeme v troubě při 180 °C přibližně 45 minut.

 

Hotovou rybu vyjmeme, šťávu propasírujeme přes jemný cedník a rybu jí na talíři přelijeme.

 

Tip: Jako přílohu podáváme vařené nebo opečené brambory.

 

 

Text pochází ze Sladkovodní kuchařky

Knihu vydalo nakladatelství Smart Press

Foto: Alena Hrbková