Netradiční košt drkotin v Miloticích

Košt pálenek, vín, gulášů či zelí, s tím vším jsme se už v našem kalendáři akcí setkali. Ale košt drkotin? To byla pro nás opravdová novinka. Nemusíte se stydět, pokud nevíte, o co jde, ani my jsme netušili, že drkotina je sulc (huspenina). Moravské Milotice přišly s originálním nápadem uspořádat jejich první veřejnou ochutnávku, která proběhla 12. února 2012 v místním kulturním domě. Pojďte se s námi podívat, jak vypadaly některé soutěžící kousky.

 

Na prvním milotickém Koštu drkotin se sešlo 25 vzorků, převážně od místních obyvatel (drkotinu dodaly i všechny restaurace v obci). „Překvapilo nás, kolik lidí drkotinu vyrábí a každá chutnala jinak, někdo ji dělá pouze z nožiček, někdo přidává koleno, jiný zeleninu“, informovala nás Irena Nedvědická. Lidé ji dodávali většinou na plechu (tak se to doma dělá nejčastěji) a pořadatelé vzorky krájeli na malé kousky k ochutnání. Vítěze nevybírala žádná komise, ale všichni návštěvníci koštu měli možnost ohodnotit tři nejlepší.

 

A tady je malá foto ochutnávka pro potenciální zájemce o příští ročník.