Propojte geniální chutě tří prostých ingrediencí, jako je měkoučké kuřecí maso, opojné bílé víno a kvalitní olivy, a získejte něco netradičního. Výsledek bude lepší, než jste čekali – neobvyklý, ale výtečný.
Kuřecí stehna se zelenými olivami a bílým vínem
Kuřecí kousky opékáme 10 až 15 minut na olivovém oleji v hluboké pánvi, dokud nemají pěknou barvu. Nakonec obrátíme kuřecí kousky tak, aby byly kůží nahoru a podlijeme je vínem, přidáme nahrubo nasekané olivy, osolíme, opepříme a necháme je asi 10 až 15 minut vařit.
Když jsou kuřecí stehna hotová, položíme na maso plátky citrónů a ještě 2 až 3minuty vaříme. Kuřecí maso s plátky citrónů položíme na talíře, do pánve vsypeme ořechy, omáčku dochutíme a přeléváme s ní porce masa. Posypeme sekanou petrželkou a podáváme.
Tip: Servírujeme s rýží nebo širokými nudlemi.
Text pochází z Olivové kuchařky
Knihu vydalo nakladatelství Smart Press
Foto: Alena Hrbková