Už i ryby rády pivo!

I když sumec vypadá na první pohled docela drsně, jeho maso je delikátní a jemné, plné chutí a na jazyku se rozplývající. Vyzkoušejte jej v pivním těstíčku – tyto dvě tolik oblíbené ingredience věstí na vašem talíři úspěch.

Sumec v pivním těstíčku

Porce ryby opláchneme, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme 20 minut odležet.

 

Zatím si z piva, vejce, 1 lžičky oleje, sýra a mouky vyšleháme nepříliš husté těstíčko.

 

Odleželé porce sumce máčíme v těstíčku a zvolna do růžova smažíme v rozehřátém oleji.

 

 

 

 

Text pochází ze Sladkovodní kuchařky

Knihu vydalo nakladatelství Smart Press

Foto: Alena Hrbková