Osm chutí Asie

Shahaf Shabtay, šéfkuchař oblíbené pražské restaurace SaSaZu, strávil objevováním kouzla asijské kuchyně mnoho let. Nyní spojil síly s nakladatelstvím Smart Press, aby se v knize Osm chutí Asie podělil nejen o recepty a postupy, které si během svých studií a cest osvojil, ale zejména o příběhy plné vášně a dobrodružství, které se za nimi skrývají.

Věra

Nebojte se asijské kuchyně!

Jídla, která vám spolu se svým týmem v této kuchařce představí, můžete znát z menu SaSaZu, ti zcestovalejší možná i ze zemí jejich původu – z jihovýchodní Asie, Vietnamu, Kambodže, Singapuru. A v těchto zemích se můžete ocitnout i vy, stačí nakoupit suroviny, nebát se trochu si při vaření hrát. Asijská kuchyně totiž není nic, čeho je třeba se bát, ba naopak! Recepty jsou přizpůsobené českým podmínkám a všechny používané suroviny jsou zde k dostání – v knize dokonce najdete i tipy a doporučení, kde si je objednat či kam se pro ně vypravit…

 

Kuchařka je členěna do osmi kapitol, z nichž každá je věnována jedné typicky asijské surovině: zázvoru (a galangalu), kokosu, chilli, citronové trávě, sezamu, čaji, banánu a rýži. Tyto ingredience budou použity v receptech na saláty, polévky či hlavní jídla, ale můžete se těšit i na dezerty, nápoje i další návrhy na jejich využití (např. kokosový krém na ruce). Každý recept je navíc doplněn fotografií.

 

Kniha také přinese i spoustu informací ze zákulisí výjimečné restaurace, vypravíte se s ní na výlet do Asie či do pražské vietnamské tržnice SAPA a seznámíte se i s těmi, kteří pomohli celý koncept SaSaZu vytvořit.

 

Kousek Asie u vás doma

Osm chutí Asie je první kuchařkou nakladatelství Smart Press, kterou nenapsal český autor. Nicméně závazku vydávat české kuchařky se tím nijak nezpronevěřuje, protože Shahaf nejen svou knihu, ale i svou restauraci postavil na surovinách, které nakupuje v Čechách a od českých dodavatelů. Cílem jeho práce je umožnit vám zažít kousek Asie i doma v České republice. Vydejte se tedy spolu s ním a jeho knihou na cestu za taji asijské kuchyně i asijského životního stylu plného chutí, vůní a zážitků…