Sezónní chřestové menu v Palace Hotelu Praha

Sezóna chřestu je v plném proudu a každá špičková kuchyně využívá tuto královskou zeleninu pro sestavení svých jarních menu. Proto i Palace Hotel Praha přichází se speciálním chřestovým menu, které připravil Josef Brda.

 

Chřestové pokrmy si v restauraci Palace Hotelu Praha můžete vychutnat po celý den až do 10. června. V nabídce najdete celkem běžné suroviny jako je platýz či vepřová panenka, doplněné jemně připraveným bílým chřestem. Ale také netradiční kombinace jako jsou třeba humrové tortellini s jehněčím brzlíkem a ragů z bílého chřestu.

 

Šéfkuchař Josef Brda se uvolil poskytnout jeden ze svých receptů na chřestový pokrm a vy, čtenáři Gastronauta, máte nyní možnost si jej dle podrobného návodu vyzkoušet.

 

Horký bílý chřest s dresinkem z pošírovaného vejce, krutony ochucené mandlemi a česnekem, bylinkový salát

4 porce

Dresink z pošírovaného vejce
1 vejce
1 lžička červeného vinného octa
Olej z bílého lanýže
1lžička dijonské hořčice
Sůl

V malém hrnci vařte vejce 4 minuty a nechte vychladit ve studené vodě 2 minuty. Zbavte vejce skořápky, dejte do mixeru a pomalu mixujte s hořčicí, přidejte ocet, sůl a pomalu přilévejte olej. Mixujte do hladké a medové konzistence. Vychlaďte.

Vařený bílý chřest
24 kusů bílého chřestu
Sůl, citron, cukr

Čistý, oloupaný a tvrdých konců zbavený chřest uvařte ve vodě se solí, cukrem a citronem, podle síly chřestu 4–8 minut.

Bylinkový salát
Kerblík, listy řapíku, řeřicha, kadeřavý salát

Citronový med, olivový olej

Bylinky se salátem, troškou medu, citronem a olejem jemně promíchejte těsně před servírováním.

Krutony
Toustový chléb
Česnek
Mandlové lupínky
Máslo

Na másle zpěníme česnekové plátky a vycedíme. A na totmo másle restujeme kostičky toustového chleba s mandlemi dozlatova.

Tip: Servírujte ještě teplý chřest, přelitý dresinkem s malým bylinkovým salátem s krutony.