Konec jednohubek v Čechách

Pro Silvestrovskou tabuli se nejlépe hodí občerstvení v podobě malých soust a v pestrém provedení. V případě že vy i vaši hosté máte blízko k italské kuchyni a jejím rozmanitým chutím, nemůžete nalézt vhodnější občerstvení, než jsou právě Mini pizzy. 

Mini pizzy

 

Příprava: 10 minut

Kynutí: 20 minut

Pečení: 15 minut

 

1. Z droždí, lžíce mouky a malého množství mléka nechejte vzejít kvásek.

 

2. V míse promíchejte mouku, sůl, olej, vodu nebo mléko a vzešlý kvásek. Těsto důkladně vypracujte do hladka.Pak ho vyválejte na tenký plát (tlustý asi 4 mm), který pomocí formičky nebo sklenky vykrájejte na malá kolečka – z této dávky jich bude asi 30.

 

Kolečka nechejte ještě asi 20 minut kynout.

 

3. Polovinu koleček ozdobte rajčatovým pestem, chilli papričkami a mozzarellou, druhou polovinu bazalkovým pestem a kapary. Posypte kořením.

 

Troubu předehřejte na 230 °C a pizzy pečte asi 15 minut.

 

Text a fotografie pochází z knihy Chléb v hlavní roli

Foto: Alena Hrbková

Vydalo nakladatelství Smart Press