Taky máte „rádi“ názvy jídel jako třeba kuře alá bažant? Tak se teď připravte na vegetariánskou humrovou pomazánku bez humra. Běžně se tedy dělá s mrkví, kterou do ní klidně přistrouhejte, ale protože jsme s Karolínou v rámci jednohubkového občerstvení už mrkev použily, rozhodla jsem se tentokrát udělat celerovku bílou a dozdobit ji řeřichou.
Chlebíčky vypadají o mnoho líp, když zaštracháte v krabici s formičkami od Vánoc a najdete kulaté vykrajováto na linecký. Tím pak do chleba vykrajujte kolečka, na která budete nandávat hotovou pomazánku. Ta je strašně jednoduchá a budete ji mít opravdu v cuku letu.
Nastrouhejte si celer na jemném struhadle a zakapejte ho citronem, aby neztmavnul. Také ho tím dochutíte. Přidejte sojanézu, jogurt a dobře promíchejte. Osolte, opepřete a máte pomazánku hotovou!
Nebudete ji na chlebíčky tak úplně roztírat, ale opravdu spíš nandávat. Já používám kávovou lžičku, protože jak je celer nastrouhaný, není tak jednoduché hmotu oddělovat a natírat nožem.
Zatvrzelým celerovým odpůrcům potom můžete nakukat, že jedí humra a schválně, jestli vás prokouknou!:)
Autorkami receptu a fotografie jsou blogerky Karolína a Jana.
Více článků a receptů najdete na jejich blogu jakorybička.cz.