Sous vide (čtěte „su-vi“) je jedna z nejnovějších metod vaření. V překladu výraz znamená „pod vakuem“. Příprava probíhá tak, že se potravina zavakuuje do plastového sáčku k tomu určenému, a při nízké, přesně kontrolované teplotě, se uvaří. Během vakuování masa se odstraní vzduch, který při tepelné úpravě způsobuje oxidaci tuků a chuťových molekul vznikajících při tepelné úpravě.
Zapojte se do soutěže a vyhrajte poukaz právě na tento kurz, čeká na vás následující menu:
Míchaná vajíčka metodou sous vide, vyšlehaná do pěny se slaninovou drobenkou a hříbky, Kuře na paprice se šlehanou omáčkou a prach z pečených paprik, domácí těstoviny, vykostěné stehno upravené sous vide s tymiánem, česnekem a olivovým olejem, Panacotta z podmáslí a ovoce.
O co soutěžíme?
Škola vaření Chefparade věnovala do soutěže 1 poukaz na kurz vaření s názvem Sous vide, který se koná 28. května 2013 od 18 h.
Více o kurzu vaření najdete zde.
Jak soutěžit?
Stačí zapsat správnou odpověď na otázku do soutěžního formuláře a odeslat do 16. května 2013.
Soutěžní otázka zní: Který šéfkuchař vede kurz Sous vide v Chefparade?
a) Pavel Býček
b) Roman Krška
c) Petr Šrejbr
Nápovědu najdete na stránkách školy vaření Chefparade.
[competition-form]
Každý soutěžící může zaslat pouze jednu odpověď. Podmínkou pro účast v soutěži je registrace na našem webu.
Zahájení soutěže: 24. dubna 2013
Ukončení soutěže: 16. května 2013
Výsledky soutěže
Jména tří vylosovaných výherců budou zveřejněna po 16. květnu 2013 na našem webu. Výherci budou následně kontaktováni Školou vaření Chefparade a domluví si způsob předání výhry.
Škola vaření Chefparade
Kurzy vaření v Chefparade jsou opravdu pro každého. Pro firmy jsou připraveny firemní akce a teambuildingy, pro veřejnost kuchařské kurzy vaření nebo privátní párty. V obchodě Chefparade si můžete koupit koření a ingredience z celého světa. Svou kuchyni umí Chefparade přemístit za vámi a udělat kulinářský teambuilding nebo kurz vaření, kde jen budete chtít.