Vyzkoušejte bramborovou kaši jinak

Podívejte se na tipy profesionálních šéfkuchařů Unilever Food Solutions jak pracovat méně tradičně s novou Knorr Bramborovou kaší s mlékem.

Šéfkuchaři Jan Davídek a Juraj Dohňanský vám v krátkém videu ukážou, jak se dá nejen v profesionální kuchyni jednoduše, rychle a efektně pracovat jinak nebo méně tradičně s bramborovou kaší. Uvidíte recepty na netradiční přílohu Pommes Duchesse (Bramborové pusinky), Bramborové krokety, Zapékané palačinky s bramborovou kaší a houbami nebo netradiční přílohu v podobě Celerové kaše, která oživí např. klasické Hovězí po Burgundsku.

 

Video ke shlédnutí zde.

 

Pommes Duchesse (Bramborové pusinky)

10 porcí

Suroviny:

  • 360 g Knorr Bramborová kaše s mlékem
  • 1800 ml vody
  • 4 žloutky
  • 1 vejce
  • 50 g másla
  • 1 g muškátového oříšku
  • 50 g Rama Culinesse Profi

 

Postup:

Bramborovou kaši zamícháme podle návodu na obalu do připravené 85°C vody a necháme nabobtnat. Přidáme žloutky, dochutíme muškátovým oříškem a zlehka promícháme. Kaši nabereme do sáčku s hvězdicovým nástavcem. Na vymaštěný plech nastříkáme pusinky, které potřeme rozšlehaným vajíčkem. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme do zlatožluté barvy.

 

Tip: Variace na obměnu chuti pusinek můžeme získat přidáním PRIMERBA Zahradní bylinky, sýra, zeleninových a luštěninových pyré. Pokud přidáváte pyré, odpočítejte stejné množství hotové bramborové kaše.

 

Domácí bramborové krokety

10 porcí á 200 g

Suroviny:

  • 570 g Knorr Bramborová kaše s mlékem
  • 400 g hrubé krupice
  • 3 vejce
  • 1 l vody
  • dle chuti muškátový květ, sůl

 

Postup:

Směs Knorr Bramborové kaše s mlékem promícháme s hrubou krupicí, vejci a vodou do hladkého těsta. Z těsta tvarujeme různé tvary kroket, které v rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Těsto doporučujeme podle potřeby ochutit solí, popřípadě muškátovým květem.

 

Tip: Do kroketového těsta můžeme před smažením přimíchávat další ingredience např. tvrdý nastrouhaný sýr, uzeninu apod. Název se přizpůsobuje přidávané surovině.

 

Zapékané plněné palačinky s bramborovou kaší a houbami

10 porcí

Suroviny – na palačinky:

  • 250 g hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • 4 žloutky (velikost vajec M)
  • 20 g cukru krupice
  • 4 g soli
  • 50 g Rama Culinesse Profi do těsta
  • 50 g Rama Culinesse Profi na vymazání pánve

 

Suroviny – na náplň:

  • 360 g Knorr Bramborová kaše s mlékem
  • 2 l vody
  • 400 g žampiónů
  • 50 g cibule
  • 250 g Rama Culinesse
  • 1000 ml Rama Cremefine Profi Na šlehání
  • 4 žloutky
  • 200 g tvrdého sýra
  • dle chuti sýr, bílý pepř

 

Postup:

Všechny suroviny na palačinky rozmixujeme ponorným mixérem ve vysoké nádobě na hladké těsto, které přecedíme přes jemné síto a necháme 30 minut odpočinout. Z hladkého těsta upečeme po obou dvou stranách tenké palačinky na rozehřáté pánvi, kterou potřeme Rama Culinesse Profi. Na polovinu palačinky přidáme hotovou bramborovou kaši (připravenou podle návodu na obalu), do které zamícháme na čtvrtiny nakrájené a na cibulkovém základě orestované žampióny. Palačinku přeložíme na polovinu a okraje můžeme potřít částí bramborové kaše, aby se dobře slepily. Rama Cremefine Profi Na šlehání necháme varem mírně zredukovat, ke konci přidáme nastrouhaný sýr a do vychlazené omáčky zamícháme čtyři žloutky. Dochutíme a přelijeme porce palačinek, které zapékáme pod salamandrem nebo na 240 °C v troubě.

 

Tip: Podáváme s nastrouhaným sýrem a praženou slaninou.

 

Celerová kaše

10 porcí

Suroviny:

  • 70 g Knorr Bramborová kaše s mlékem
  • 2000 g celeru
  • 1000 ml vody
  • 200 ml mléka
  • 100 g másla
  • dle chuti sůl, cukr

 

Postup:

Smíchejte hotovou Knorr Bramborovou kaši s mlékem s rozmixovaným pyré z celeru. Oživte touto netradiční přílohou např. klasické Hovězí po Burgunsku!