Pikantní rybí filé s kuskusem

Recept na večeři z knihy Hubneme s rozumem tvořivě – variabilní jídelníček pro hubnutí a udržení váhy

1 porce: EH 1430 kJ, B 29 g, T 8 g, S 38 g, chol 67 mg, vláknina 2 g

B 33 %, T 21 %, S 46 %

 

Omyté a osušené porce filé pokapeme citronovou šťávou, mírně osolíme, posypeme mletým kmínem a sladkou paprikou. Do pekáčku, který jsme potřeli částí oleje, vložíme filé, z obou stran osmahneme, mírně podlijeme a pečeme v troubě 25–30 minut při teplotě 190 °C. Kuskus zalijeme horkou vodou, osolíme podle chuti, přikryjeme pokličkou a necháme nabobtnat. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je a nakrájíme na kostky. Na zbylém oleji orestujeme nakrájený česnek, rajčata, osolíme, ochutíme chilli kořením a krátce podusíme. Dokončíme přidáním jogurtu a necháme prohřát. Porce filé přelijeme omáčkou a dopečeme. Podáváme s kuskusem.

TIP pro nehubnoucí rodinu: Podávejte celkově větší porci včetně ryby, do části omáčky vmíchejte smetanu.