Netradiční festival prapodivných chutí JAKOŽE, COŽE?! se po své loňské úspěšné premiéře vrací.

Netradiční festival prapodivných chutí JAKOŽE, COŽE?! se po své loňské úspěšné premiéře vrací. Tentokrát se odehraje 3. – 4. října 2015 na náměstí Republiky v Praze.

Je opět určen všem milovníkům kulinářských inspirací, trendů, zábavy a výzev. No není snad výzva spolknout hýbajícího se křupavého červíka podávaného na sušence nebo nugetky z candáta se švestkovým chutney se skořicí? Svá odvážná degustační menu budou opět servírovat mistři svého oboru. Dojde na ulítlé polévky ze Soup in the city, experimentální burgery z Bejzmentu nebo třeba na šneky na houbách s černým pivem z restaurace Snails Day. K mání bude i slaný karamel na speciálních cupkakes s Matcha čajem a bílou čokoládou.

Chuťové výstřelky z celého světa na jednom místě

S food festivaly se v poslední době roztrhl pytel. Festival JAKOŽE, COŽE?! má oproti ostatním tu výhodu, že není svazován konvencemi, takže si na své přijdou jak dámy u barevných stánků vábících na sladkosti, tak pánové u propečeného exotického masíčka. Náležitě to můžete rozjet s burgerem s chilli čokoládovou omáčkou, ten pak zalít třeba dýňovým krémem s mangem a mátovým olejem nebo čtrnáctistupňovým pivem Twist Red IPA z řemeslného pivovaru Clock z Potštejna. Zní to lákavě i šíleně zároveň? O to na festivalu JAKOŽE, COŽE?! běží.

Konečně dostupné delikatesy

Sendvič z domácího chleba zapečený se sýrem brie, tmavou čokoládou a višněmi, plachetník se švestkovým chutney a chilli nebo mrkvový salát s pistáciemi, rozinkami a marockým dresinkem, v centru Prahy – to bude zátěž pro peněženku, říkáte si. Kdepak, cena ochutnávek se bude pohybovat do přátelských 100 korun a vstupné na festival je zdarma. Počasím se také trápit nemusíte. Osvěžení bude připraveno a horká čokoláda Milka zase zahřeje a potěší malé i velké. Festival potrvá oba dny od 12:00 do 18:00. Rozhodně ale nemusíte šest hodin jen koštovat. Připravené pro vás budou kromě 14 stánků vystavujících restaurací i workshopy „čarování s jídlem“.

V sobotu 3. 10. si budete moci vyzkoušet přípravu nejroztodivnějšího hmyzu. Interaktivním worshopem vás provede zkušený nutriční poradce Martin Zastko. V první části vám představíme exotický a barevný hmyz a doporučíme vhodné recepty. V té druhé odtajníme oblíbené jídlo VIP večírků, kterým bývá štír v čokoládě. Příprava se ponese v duchu adrenalinového sportu, ale bát se nemusíte, odměnou všem bude exploze chutí v podobě křupavého dezertu.

V neděli 4. 10. ve 13:00 se můžete těšit na netradiční workshop restaurace Plevel, který vám přiblíží moderní pojetí veganské stravy.

V kuchyni není nic zakázáno

Respektovaní speakeři a zkušení kuchaři vás naučí nebát se kombinovat zdánlivě nespojitelné suroviny. Potkáte zajímavé celebrity a příjemný hudební podkres zajistí Radio City. Letos budete nově moci i hlasovat o nejlepší pokrm a vystavovatele.

Své experimenty vám předvedou: Bejzment, Soup in the city, Rybárna Praha, Druhej břeh, Dortíkovo, Afro Coffee, Snails Day, Secret of Raw, Brouk na talíři, Madame Lyn, řemeslný pivovar Clock a veganská restaurace Plevel.

Festival JAKOŽE, COŽE?! pro vás opět pořádá čokoláda Milka. Netradiční kombinace jemné čokolády a křupavé sušenky Milka LU a Milka TUC inspirovaly pořadatele festivalu k prozkoumání dalších nevídaných kombinací. Čokolády Milka LU a Milka TUC budete moci na festivalu zdarma ochutnat v jak jinak než velmi netradiční podobě a zároveň ohodnotit i nejlepší stánek na food festivalu

Více o akci naleznete zde.