V pondělí 9. listopadu 2015 nabídl nový espresso bar Kafe Kolej v areálu Smíchovského nádraží první kelímky s výběrovou kávou. Kafe Kolej, sesterský podnik již dobře známého Kafe Karlín, je dalším počinem Adama Dvořáka a Zdeňka Smrčky z Kávového klubu, které z ThinkFood dobře znáte ze seriálu Anatomie kávy.
Hlavním lákadlem pro milovníky filtrované kávy je batch brew, který je nejlepší volbou pro uspěchaná rána. Samozřejmě nechybí ani nápoje na bázi espressa a sladké pečivo, jež zlepší nejeden pošmourný den. Otevírací doba koresponduje s duchem místa – kávu si mohou vychutnat i lidé dojíždějící za prací již v 7 hodin ráno anebo jí naopak zakončit svůj den, zavíráme v 18:00.
„Kávu připravujeme na kávovaru, který jsme si, jak je už u nás dobrým zvykem, trochu upravili,“ usmívá se Zdeněk Smrčka a dodává: „Nakupujeme zrnka té nejvyšší kvality a ta si necháváme pražit přímo pro nás v České republice.“
Kafe Kolej navazuje na koncept Kafe Karlín, a tak v areálu Smíchovského nádraží nabízí stejnou filosofii a vášeň pro kávu, na jakou jsou již zvyklí návštěvníci nejen Kafe Karlín, ale i farmářských trhů na náměstí Jiřího z Poděbrad nebo náplavky.
„Je to náš první projekt na levém břehu Vltavy, zatím jsme byli jen na tom pravém, což byla škoda. Lidé na Smíchově dosud neměli možnost vychutnat si kvalitní výběrovou kávu a to jsme chtěli změnit,“ říká Adam Dvořák.
Kafe Kolej má na starosti ostřílený barista Jarda Slámečka, který s Kávovým klubem spolupracuje již řadu let.
Kafe Kolej
Nádražní, Praha 5
Otevírací doba: 7:00 – 18:00
Facebook: www.facebook.com/KafeKolej
Twitter: www.twitter.com/KafeKolej
Instagram: www.instagram.com/KafeKolej