Články

Jaká jste kuchařka?

Vstupujete do své kuchyně s úsměvem na rtech, nebo se musíte dlouho přemlouvat, abyste vůbec otevřeli její dveře? Vaříte večeře sláskou, nebo je přenecháváte nepříteli (a jejich přípravu taky)? Zavrhli jste jednou pro vždy myšlenku, že se naučíte uvařit svíčkovou, nebo vám nedělá problémy vyzkoušet něco nového? A hlavně – přemýšleli jste někdy o tom, proč na tom svařením jste tak, jak jste?



Degustace vína

 

Degustujete rádi víno? Chcete udělat radost svým blízkým nebo nakoupit kvalitní víno za solidní ceny?  Spojte příjemné s užitečným a navštivte Vinotéku na Karlově náměstí 17 v Praze!

 




Rozhovor s Janou Zatloukalovou

Často se nás ptáte, jak vlastně kuchařky vznikají a jaké to je kuchařku napsat. Zeptali jsme se na to tedy za vás – autorky úspěšné Kuchařky pro dceru, Jany Florentýny Zatloukalové. Jana je důkazem, že zvládnout se dá vše, pokud člověk chce. Sama se naučila vařit, při péči o čtyři děti napsala úspěšnou začátečnickou kuchařku, rozjela vlastní restauraci, o které dlouho snila… 


Rozhovor s Janou Zatloukalovou

Často se nás ptáte, jak vlastně kuchařky vznikají a jaké to je kuchařku napsat. Zeptali jsme se na to tedy za vás – autorky úspěšné Kuchařky pro dceru, Jany Florentýny Zatloukalové. Jana je důkazem, že zvládnout se dá vše, pokud člověk chce. Sama se naučila vařit, při péči o čtyři děti napsala úspěšnou začátečnickou kuchařku, rozjela vlastní restauraci, o které dlouho snila… 


Zimní soutěž

Gastronaut.cz pro vás připravil novou soutěž o ceny, které vám v chladném zimním počasí zlepší náladu a příjemně vás zahřejí. Partnerem soutěže je nakladatelství Smart Press.


Soutěž o knihu Chléb v hlavní roli

Stále více lidí si dnes chleba peče doma, ať už v domácí pekárně, nebo jen tak na plechu v troubě. Není divu, čerstvě upečený chléb provoní celou domácnost a jeho kůrka krásně křupe. Domácí pečení je krásný rituál, do kterého můžete klidně zapojit celou rodinu. Milena Volfová vám ve své kuchařce Chléb v hlavní roli dokáže, že i z „obyčejného“ chleba můžete vytvořit nápaditá a chutná jídla, kterými rodinu nebo přátele u stolu ohromíte.


Jak vzniká kuchařka?

„Jak vlastně vzniká taková kuchařka?“ ptají se náš čtenáři často. Inu, složitě, v těžkých bolestech a každá jinak, dalo by se říci ve zkratce. Podrobněji nám o tom vyprávěla Jana Florentýna Zatloukalová, jejíž Kuchařka pro dceru se také nerodila právě lehce…