Články

Jahodová pizza

Sezóna jahod je tu! Až vás přestanou bavit variace koláčů a knedlíků, zkuste naši originální jahodovou pizzu. Na první pohled vypadá jako klasická Margherita, takže vás překvapí už její sladká chuť. Neobvyklý je i bazalkový cukr – ale překvapivě dobrý.




Proč jíst ryby?

S železnou pravidelností se ve výživových doporučeních objevuje požadavek zvýšit konzumaci mořských ryb a plodů moře. Česká republika jako vnitrozemský stát patří bohužel k zemím, v nichž je spotřeba mořských ryb a plodů moře velmi nízká.


Upečte si Domácí chléb – jde to i bez pekárny!

Stále více lidí si dnes chleba peče doma, ať už v domácí pekárně, nebo jen tak na plechu v troubě. Není divu, čerstvě upečený chléb provoní celou domácnost a jeho kůrka krásně křupe. Já nejraději peču chleba bez pekárny, jen tak na plechu v troubě.

Domácí pečení je krásný rituál, do kterého můžete klidně zapojit celou rodinu. A nezáleží na tom, jestli pečete v pekárně nebo v troubě. Jakmile s pečením chleba jednou začnete, nebudete chtít přestat!


Námořnické caffé latte

Už samotný název napovídá, že tato káva je s rumem. Pokud se chcete v zimě opravdu zahřát, připravte si právě námořnickou kávu. Já jsem se s ní poprvé setkala už hrozné dávno. V pražských Nuslích jsem často chodila do malinké kavárny. Můj přítel si tam tehdy k snídani dával překvapivě právě tohle Námořnické café latte a vždy ho dokonale zahřálo na celý den.


Velikonoční překvapení

S příchodem nového ročního období se opět čile rozhojňují farmářské trhy a s nimi i nabízený ovocnářský a zelinářský sortiment, mléčné produkty z bio farem, květiny…. 




Velká sýrová nakládačka

Příjemně letní, téměř rodinná událost se uskutečnila v Komunitním centru Kampa 7. června 2011. Sešli se tu všichni milovníci nakládaného hermelínu již na 5. ročníku Velké sýrové nakládačky.