Hruškové chutney

Co dělat s úrodou hrušek? Zkuste náš recept na chutney, které můžete podávat ke grilovaným masům, rybám, kachním játrům nebo obloženým toastům.

Rozinky namočíme na hodinu do trochu vody. Jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na olivovém oleji. Přidáme cukr a necháme jemně zkaramelizovat. Přilijeme ocet a přivedeme k varu.

 

Hrušky nakrájíme na kostky a s hrozinkami vložíme do octové směsi. Odkryté vaříme na mírném ohni 20 minut. Dochutíme solí, pepřem a nakonec přisypeme mandle. Naplníme do sklenic a hermeticky uzavřeme.

 

Tip: Takto můžeme připravit chutney i z jablek nebo manga.

 

 

Recept pochází z knihy Olivová kuchařka.

Vydalo: Nakladatelství Smart Press

Foto: Shutterstock