Salát z červené řepy s vlašskými ořechy

Dali byste si rychlou večeři, nebo lehký oběd a nesršíte zrovna nápady? Přinášíme vám jednoduchý, ale velmi chutný recept na zajímavý salát z kuchařky JEZTE ČESKY – rok v naší kuchyni.

Omyjte červenou řepu i se slupkou a celou ji dejte vařit do vody přibližně na 15 minut. Poté slijte a nechte řepu vychladnout.

 

Mezitím dobře očistěte křen, omyjte hrušky a oboje nastrouhejte do větší misky. Přidejte na tenké plátky nakrájenou červenou řepu a nasekané vlašské ořechy.

 

Lehce promíchejte se zálivkou z panského řepkového oleje, šťávy z  1 citronu, soli a pepře. Nakonec ozdobte tvarohem a pdávejte s celozrnným pečivem.

 

P.S.: Pokud se vám zdá salát málo sladký, můžete do dresinku vmíchat ještě trošku medu nebo javorového sirupu.

 

Recept a fotografie pochází z kuchařky JEZTE ČESKY – rok v naší kuchyni.

Knihu vydalo nakladatelství Smart press.